Ny standard for grådighet

Apple skal ha sikret seg eksklusive avtaler med tre mobilselskaper i Europa. Av disse finner vi T-Mobile i Tyskland, Orange i Frankrike og O2 i Storbritannia. Telefonen vil lanseres i disse tre landene først, men det er usikkert når dette blir. De andre europeiske landene skal følge etter hvert, med lansering i slutten av 2007 og begynnelsen av 2008. Dette skriver mobil.nu, som mener Apple nå setter en standard for mobilprodusenters grådighet.

Les også:
- Iphone kan brukes i Norge, les hvordan
- Iphone er mobilenes Paris Hilton
- Apple Iphone mot Nokia N95

Enestående grådig
Avtalen er enestående fordi Apple har sikret seg noe ingen mobilprodusent tidligere har klart, nemlig en viss del av overskuddet fra selve datatrafikken, skriver den danske nettavisen. Apple vil motta ti prosent av overskuddet fra all trafikk generert av Iphone. Det er aldri før sett i bransjen og dermed kan dette bli en inngangsport for andre mobilprodusenter som vil prøve samme fremgangsmåte.

T-Mobile, Orange og O2 skal ha inngått en slik avtale på grunn av Iphones overveldende popularitet og omtale i USA.

- Dette er ikke en kontrakt mellom likestilte partnere. Apple har klart fordelen, skal en industriekspert ha fortalt til Financial Times Tyskland.

Ikke til Norge ennå
Som vi hele tiden har antatt kommer den ikke til Norge med det første, men det spekuleres i om Telenor kommer til å bli operatøren som får parret seg med Apple. Telenor har nemlig inngått en avtale om å selge andre appleprodukter, og er dermed allerede på talefot med Apple.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen