Ny spilltelefon fra SE

Ryktene har lenge svirret om en modell med navnet F500. Først i dag kom den offisielle bekreftelsen fra Sony Ericsson i det de lanserte den nye modellen, som blir den første i F-serien til selskapet.

Telefonen rommer integrert et kamera med den stadig mer vanlige VGA-oppløsningen. Dette skal tilby 4x digital zoom, og kan dessuten ta opp korte videoklipp. F500 har videre en 128x160 pikslers TFT-skjerm, som dermed skulle tilsvare de skjermene man i dag finner i T630 og Z600.

Telefonen mangler både Blåtann og infrarød port, noe som burde være med å drive ned prisen. Til gjengjeld har den raskeste versjon av GPRS, såkalt Klasse 10, som blant annet muliggjør ekstra rask sending av MMS og data.

Lagringskapasiteten er betydelig forbedret fra tidligere modeller, om man ser bort fra den adskillig dyrere K700. Med 10 MB minne skal man kunne lagre et stort antall av både bilder, spill og meldinger på telefonen. Siden man hverken kan spille av MP3 eller video burde dette være plenty.

Sony Ericsson satser tungt på spill for tiden, og F500 har blitt solid utstyrt på denne fronten. Ekstra spill kan lastes ned til telefonens Java MIDP 2.0 platform, som støtter de mest avanserte Java-spillene. Når man spiller kan man plugge telefonen i håndkontrolleren EGB-10 Gameboard.


Super Real Tennis er ett av flere kjente Mascot Capsule spill.
Her avbildet på en Sony Ericsson K700

F500 vil også ha støtte for Mascot Capsule, som er en av de mest utbredte 3D-motorene for Java. Den vil dermed bli den andre telefonen Sony Ericsson sender ut på markedet med støtte for Mascot Capsule, etter K700. I tilegg vil søstermodellen S700 ha støtte når den kommer til jul.

Vodafone har kjøpt opp rettighetene til F500, som er ventet ut på markedet i midten av juli. Telefonen vil derfor kun lanseres i de landene der denne operatøren opererer - eksempelvis Sverige. Når resten av verden får mulighet til å kjøpe den nye modellen vites ikke.

Oppdatering Oppdatert 24. juli 2004:

Denne modellen vil også komme til butikkhyllene i land der ikke Vodafone eksisterer, noe som også gjelder Norge. Modellen her til lands vil da være kjent under navnet K500i.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen