Ny spamtaktikk ikke noe problem

Det var lederen for den store anti-spamorganisasjonen SpamHaus, Steve Linford, som uttalte seg om problemet i forrige uke. Leverandører av anti-spamprogramvare reagerer nå på uttalelsene, og sier at selv om det faktisk er et problem, så er det ikke uoverkommelig.

Om du blir infisert av den omtalte ormen, vil datamaskinen din bli satt til å sende spam. Det denne ormen gjør annerledes enn andre ormer, er å sende e-posten via nettleverandøren din sine e-posttjenere. Dette gjør at dersom man bruker et system slik som SpamHaus gjør, vil det føre til at vanlig e-post sendt fra store nettleverandører og deres kunder, feilaktig vil bli merket som spam og slettet.

Ifølge François Bourdeau, markedsdirektør i Vircom, sier i et intervju med ZDNet UK at uttalelsene til Linford ikke medfører riktighet; Selv om zombie-problemet er veldig alvorlig, så finnes det løsninger for nettleverandører som vil minimere effektene fra zombie-maskiner som sender ut mye spam.

Også andre selskaper reagerer på uttalelsene fra SpamHaus. Postini tror at SpamHaus overreagerer angående nyheten om at noen spam-zombier sender spam gjennom nettleverandørers e-posttjenere i stedet for å sende mail direkte til mottakerens mailservere. Forestillingen om at dette gjør spam uoppdagbar er helt ubegrunnet skrev selskapet Postini i en pressemelding.

For sluttbrukere finnes det flere alternative og svært effektive spamløsninger. Programmer.no har svært gode erfaringer med POPFile, som kan fjerne opp imot 99% av spam etter litt trening.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen