Ny søker finner skjulte mobiler

Apparatet har fått det velklingende navnet Orion Non-Linear Junction Detector, og produseres av selskapet REI i Tennessee. I følge selskapet skal apparatet kunne oppdage elektroniske komponenter, selv om det dreier seg om elektronisk utstyr som er avslått.

Fengsler
Å skaffe seg en slik dings for å finne igjen mobiltelefonen under setet i bilen eller mellom sofaputene, blir som å skyte spurv med kanoner. Men en del fengsler skal ha tatt apparatet i bruk med godt resultat. Tidligere har slike søk måttet utføres ved tradisjonell leting, eller det har vært brukt instrumenter som kan peile signalet fra mobiltelefonen når den står på.

I flere fengsler er en mobiltelefon det mest verdifulle en innsatt kan være i besittelse av, fordi ringetid kan byttes mot narkotika eller ulike tjenester.

I fengslene der de nye apparatene er tatt i bruk er det funnet ikke bare skjulte mobiltelefoner, men også våpen og narkotika. Apparatet kan ikke søke opp narkotika eller våpen, men slike ting blir ofte gjemt på samme sted som de innsatte gjemmer mobiltelefoner, skriver Cellular-News.

Apparatet kan også spore andre typer skjult elektronikk, som for eksempel avlyttingsutstyr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen