Ny søkemotor utfordrer Google

Google har tatt verden med storm med sin søkemotor, og i etterkant har de lansert en rekke andre tjenester. Nå mener imidlertid en tidligere Google-ansatt at hun har utviklet en bedre søkemotor.

Flere treff
Det Anna Patterson og hennes medarbeider Tom Costello hevder er at et søk på Cuil.com, vil gi deg flere, og mer relevante treff enn det du får via Google. ifølge egen nettside søker Cuil gjennom 121.617.892.992 nettsider, noe som er vesentlig høyere enn det Google opererer med.

Google har ikke gått ut med offentlige tall over hvor mange sider som er indeksert, men anslår tallet til circa en milliard.

Oppstartsproblemer
En omfattende egentest med søkeord på ymse ting, avslører imidlertid at Cuil ikke er helt på høyden enda. Hvis man ser på hva som skjer i mediebildet for tiden, så gir både Beijing, Tour De France, årets evigsnurrende sommerhit med Jason Mraz, Barack Obama og våre egne Teknofil-sider flere treff hos Google enn hos Culi.

Det Cuil imidlertid mener de skal kunne være vesentlig bedre på enn Google er rangeringen av søketreffene du får tilbake. Du skal etter Pattersons utsagn finne mer relevant informasjon i forhold til hva du søker etter, og ikke bare 100.000 treff på sider som kan minne om det du leter etter.


Presidentkandidat Barack Obama gir fremdeles flere treff hos Google enn Cuil.

Søkehjelp
En klar positiv side av Cuil er måten søkene blir presentert. i kategorier, og det hele er vesentlig mer oversiktlig enn det vi alle kjenner fra Google. For tiden må du imidlertid smøre deg med en solid porsjon tålmodighet.

Cuil.com er overbelastet av besøkende, og siden er nede med jevne mellomrom. Cuil-navnet skal for ordens skyld visstnok uttales som engelske "cool".

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen