Ny smarting kan vise Riks-TV

Vodafone kunne på årets CeBIT-messe vise frem en ny TV-telefon kalt Gigabyte GSmart T600. Men imotsetning til andre TV-telefoner bruker ikke T600 noen forenklet TV-teknologi for mobiler alene. Gigabyte sin smarting tar i stedet inn fullblods digital-TV, DVB-T.

Trosser EU

(Foto: MSMobiles.com)
(Foto: MSMobiles.com)

TV-smartingen er snart klar for butikkene i Tyskland, og operatøren Vodafone håper telefonen vil bli en suksess. Med fotball-EM rett om hjørnet og mulighet til å ta inn vanlige digitale TV-signaler er det heller ikke utenkelig at tyske mobilkunder lar seg lokke.

Telefonen skal koste 100 Euro med abonnement, har Windows Mobile, 2,6 tommer stor trykkskjerm, DAB-radio og Wi-Fi.

Om T600 kanskje blir populær blant den jevne tysker, så betyr ikke det garantert popularitet i EU-hovedkvarteret. Unionen vedtok nylig at medlemslandene skal bruke den noe enklere teknologien DVB-H for mobil-TV, og Vodafone sin nye telefon bryter altså med vedtaket.

Dette kan sånn sett bli en interessant problemstilling. For flere land vil det være mer interessant å ta en snarvei rundt DVB-H og heller satse på å bruke vanlig digital-TV også på mobiltelefoner. Det vil i så fall ikke bare hisse opp EU, men også Nokia og andre mobilprodusenter som har lagt store summer i etableringen av standarden.

Høyaktuelt for Norge

GSmart T600 burde også vekke norsk interesse. Uten et eget TV-nett for mobiltelefoner vil telefoner som T600 gjøre det mulig å koble seg på det norske Riks-TV-nettet, som bygges ut i disse dager. Om akkurat det lar seg gjøre er heller tvilsomt, ettersom Riks-TV krever et eget abonnement og brukerinformasjon. Men dersom DVB-T for mobiltelefoner skulle slå an er det jo alltids lov å håpe.

For mer informasjon kan du besøke produsenten Gigabyte sine hjemmesider >>

(Kilde: Heise Online.de, MS Mobiles.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen