Ny Skype-utfordrer?

Alternativ tekst mangler

En ny nettbasert telefontjeneste er blitt lansert i Storbritannia under navnet Jajah. Utviklerne bak tjenesten mener Skype nå vil få seriøs konkurranse.

Det som skal være annerledes og bedre med Jajah er at det skal være svært enkelt å bruke tjenesten - det er bare å taste et telefonnumer i en dialogboks på nettsiden og sette i gang. De første fem minuttene er gratis, men etter det må brukeren registrere seg. Det er forløpig kun mulig å ringe til fasttelefoner og ikke til mobiltelefoner.

Jajah er ikke helt gratis, men minuttprisen skal være en del lavere en tradisjonell telefontakst. En samtale i Norge skal ifølge nettsiden koste rundt 0,19 øre per minutt. Les mer om prisene på jajah.com. Førstegangsbrukere kan ringe gratis i fem minutter - deretter kan samtaken betales med kredittkort eller bankoverføring.

Roman Scharf, en av grunnleggerne av Jajah, mener at tjenesten er såpass enkel i bruk at det vil kunne knuse konkurrentene. Jajah tilbyr et eget tilleggsprogram for Firefox som gjør det mulig å klikke direkte på telefonnummer på en nettside og ringe med en gang.

Utviklerne håper at Jajah-tjenesten vil nå 1 million betalende brukere innen utgangen av året. Til sammenligning hevder Skype å ha rundt 200 millioner brukere.

(Kilde: Vnunet)

Kommentarer (19)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen