Ny sensorteknologi fra Panasonic

Den nye sensoren bruker MOS-teknologi (Metal Oxyde Semiconductor), og har en helt ny teknologi for mikrolinser og fargefilter.

Ut fra pressemeldingen vi har mottatt, kan det se ut som det er mulig å justere fargene på fargefilteret etter at kameraet er produsert, i hele spekteret fra infrarødt til ultrafiolett. Hvis det stemmer, betyr det at du kan gjøre kameraet til et UV eller IR kamera etter ønske.

Mikrolinsene og fargefiltrene tåler mye mer lys enn tidligere filtre, slik at det ikke ødelegger sensoren hvis det blir utsatt for sterkt eller kortbølget lys over lengre tid. Mikrolinsene fokuserer også lyset slik at større areal av sensoren blir utnyttet, og dermed kan mer lys fanges. Det bør redusere støyproblemer noe.

Panasonic nevner ikke vanlige digitalkameraer spesielt som bruksområde, men vi ser muligheten for å benytte den også der. Mindre støy er noe vi lenge har ønsket oss i Panasonics kameraer, og en sensor som tåler mye lys vil gjøre det lettere å implementere gode løsninger for å benytte skjermen som søker på speilreflekskameraene.

Vi har ikke klart å få tak i noen hos Panasonic som kan gi oss mer detaljert informasjon. Derfor gjør vi pressemeldingen tilgjengelig for dere, så dere kan lese mer selv.

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen