Ny seier for Symbian

Symbian, som utvikler den desidert mest utbredte plattformen for mobiltelefoner, har inngått en avtale som innebærer at det japanske storkonsernet NTT DoCoMo vil kunne ta i bruk kode fra Symbian både i mobiltelefoner og i programvare som utvikles av selskapet.

Den japanske operatøren har til nå brukt egenutviklet programvare i mobiltelefonene sine, og greid å levere telefoner fullspekket med teknologi som ligger langt foran Europas standard. At de nå ser ut til også å ta i bruk SymbianOS burde derfor kunne betraktes som et kvalitetsstempel i seg selv.

Den nye alliansen er dårlig nytt for Microsoft og deres Smartphone-operativsystem, som har vært godt representert i det asiatiaske markedet. Dagens annonsering er ikke akkurat noen fjær i hatten for selskapets løsninger.

Det ser ut til at Symbian dermed beholder statusen sin som "usårlige" på mobilmarkedet, og operativsystemet kan ikke sies å være i nærheten av å være truet verken av Microsofts Smartphone eller andre alternativer på markedet i dag.

Nå som NTT Docomo tar i bruk det samme operativsystemet som majoriteten av de andre store mobilprodusentene i verden, kan vi nesten ikke la være å krysse fingrene for at det japanske selskapet begynner å rette øynene mot det europeiske markedet. NTT DoCoMo er jo ikke akkurat kjent for å levere de kjedeligste produktene innenfor mobilindustrien.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen