Ny Samsung: ZX10

Det har ennå ikke vært mulig å få kjøpe UMTS-telefoner i Nord-Amerika. Her har andre standarder som EV-DO vært det eneste alternativet for raske overføringer via mobilnettet.

Det forandrer seg nå som Samsung i samarbeid med den amerikanske mobiloperatøren Cingular lanserer modellen ZX10. Dette blir den første UMTS-telefonen i salg på kontinentet.

Den nye modellen er i bunn og grunn veldig lik sin europeiske motpart, Z500. Modellene er omtrent like store, de har den samme 176 x 220-punkters skjermen og det samme internminnet på 50 MB. De bruker også de samme minnekortene; MicroSD.

ZX10 har også mange av de samme handikappene som Z500. For eksempel mangler den støtte for EDGE. Og ytterskjermen er faktisk hakket svakere; mens Z500 har en fargeskjerm med 65000-fargers fargedybde, har den amerikanske søstermodellen gråtoneskjerm.

Det som skiller ZX10 ut i positiv retning er firebåndsstøtten som gjør det mulig å bruke den i Sør-Amerika, samt kameraet, som tar bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler. Som seg hør og bør for en 3G-telefon, kan ZX10 selvsagt brukes til videotelefoni.

Det er ennå ikke klart om ZX10 vil dukke opp i Europa. Cingular har i første omgang sikret seg eksklusive rettigheter til å distribuere mobiltelefonen, og de første eksemplarene skal dukke opp i butikkene allerede denne måneden.

PhoneArena.com har trykket en fullstendig liste av spesifikasjonene til ZX10.

PS: Se også saken vår om storebror ZX20, med støtte for både HSDPA og EDGE.

(Kilder: MobileBurn, MobileTechNews, Phonearena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen