Ny Samsung-modell med trykkfølsom skjerm

Grensene mellom mobiltelefon og PDA blir stadig mer utvasket, og Samsungs nye W559 bidrar til trenden. Den har nemlig både vanlig tastatur og trykkfølsom skjerm.

Det mest spesielle ved W559 er at den har støtte for teknologien VibeTonz. VibeTonz, som for øvrig er laget av et selskap ved navn Immersions, er en teknologi som gjør at telefonen vibrerer når du berører skjermen. Slik vet du om telefonen har registrert trykket ditt eller ikke, enten du bruker pekepennen eller fingeren.

Telefonens skjerm har en oppløsning på 320 × 240 piksler. Et kamera er også på plass, og dette kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler. I tillegg har W559 støtte for blåtann og musikkspiller under panseret.

Bare i Kina?
I følge Engadget vil telefonen kun selges gjennom operatøren China Unicom til å begynne med. Men siden telefonen har støtte for både GSM- og 3G-nett, er det håp i hengende snøre med tanke på Europa- og Norges-lansering en gang i fremtiden.

Trykkfølsomme skjermer som får telefoner til å vibrere ved berøring er ikke noe nytt i seg selv. For eksempel har Sony Ericssons W950i en funksjon som gjør at telefonen vibrerer når du trykker på kontrollknappene på skjermen.

(Kilder: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen