Ny råtass fra BenQ med CIF-video

Ikke alle vet at BenQ er en stor produsent av mobiltelefoner. Det taiwanske selskapet har utviklet en rekke telefoner de siste årene, men disse har blitt solgt under merket til store aktører som Nokia og Motorola. Nå er det imidlertid andre boller - man vil satse på å selge telefoner av eget merke.

En av de første egenmerkede telefonene fra selskapet har allerede blitt lansert i dag, og har fått navnet BenQ S700. Det vil være en av de minste telefonene vi har sett til dags dato med megapiksel-kamera.

Telefonen vil blant annet være både mindre og tynnere enn motemodeller som Samsung E700, og veier heller ikke mer enn 90 gram.

Med sine nette dimensjoner på 82 x 42 x 22 mm vil den faktisk være blant de aller minste kamskjells-telefonene vi har sett på det europeiske markedet overhodet.

Killer-kamera
Kameraet har en oppløsing på 1,3 megapiksler. Det er den nåværende rekorden på det europeiske markedet, og er den samme oppløsningen som vi finner i telefoner som Siemens S65 og navnebror Sony Ericsson S700. På godt norsk betyr det at man vil kunne ta veldig store og skarpe bilder.

I tillegg til god kameraoptikk, har BenQ sørget for skikkelig videofunksjon. S700 kan ta opp video i fire ganger så høy oppløsning som de beste kameratelefonene til Nokia & co, nærmere bestemt 352 x 288 punkter (CIF). Det burde gjøre det betydelig lettere å tyde hva man har filmet.

Senker man kvalitet på videoen ned til vanlig oppløsning på 176 x 144 punkter vil man kunne øke bilderaten til 30 bilder per sekund. Det er en fordobling av bilderaten fra andre kameratelefoner på markedet, og vil produsere video som er mye mer flytende og behagelig for øyet.

Av annet snacks kan telefonen tilby 8x digital zoom, 11 forskjellige effekter, fotoalbum-programvare og en innebygget fotolampe.

Med slike gode kamera-muligheter er det en synd og skam at man har utstyrt telefonen med en lusen 128 x 160 punkters skjerm. Riktignok kan den vise til en fargedybde på 262,000 farger, men med sin lave oppløsning vil den allikevel ikke klare å yte bilder og videoklipp full rettferdighet.

MP3 og minnekort
Vi har det siste året sett stadig flere telefoner med mulighet for å brukes til musikk. S700 henger seg på trenden, og kommer med full støtte for å spille MP3-filer. Man har også gjort flere tilpasninger av knappesettet til telefonen, som er spesielt laget for å skifte spor og styre musikken.

Telefonen kommer ikke utstyrt med Blåtann, men man kan hive over låter ved å plugge telefonen til USB-porten på en PC. Siden kan musikken spilles av over telefonens høyttalere eller de medfølgende ørepluggene.

Musikk og høyoppløselige bilder tar mye plass, og dette løses ved å legge til støtte for å bruke minikort. S700 har støtte for å bruke kort av den nye MiniSD-standarden, og det følger med et 32 MB kort i pakken. Dette kan byttes ut med kort på størrelser opp i 256 MB.

I butikkene denne måneden
BenQ har lovet å sende ut S700 på markedet allerede denne måneden. I denne verdensdelen vil den imidlertid kun selges av operatøren MMO2 - som opererer i Storbritannia, Tyskland og Irland - under navnet X3.

Produsenten har også en rekke andre telefoner på vei til butikkene. Blant annet har man utviklet en P910-lignende smarttelefon kalt P30. I tillegg venter man å lansere fem nye modeller i løpet av de neste åtte månedene.

Presselanseringen til BenQ rommer de fulle spesifikasjonene til S700, og kan blant annet ses hos SymbianOne.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen