Ny Qtek med tastatur

Hvis du har vært på utkikk etter en kombinert PDA og mobiltelefon har det hittil vært få alternativer å velge mellom. Den siste tiden har imidlertid utvalget av såkalte hybridprodukter økt betraktelig, og mange av de nye enhetene stammer fra den nordiske Smartphone-forhandleren Qtek.

Den neste hybriden fra Qtek er nå på vei, og har fått navnet Qtek 9090. Dette er den samme enheten som i utlandet selges under en rekke forskjellige navn som O2 XDA III og T-Mobile MDA-III - alt etter hvilken mobiloperatør som tar seg av distribusjonen.

Qtek 9090 skiller seg fra tidligere modeller med sitt innebygde tastatur, som hentes frem ved å trekke ut et deksel under enheten.

Tastaturet burde gjøre det til en adskillig enklere og raskere affære å skrive tekst. På tidligere Qtek-modeller har man måttet ty til å bruke en pekepenn på den trykkfølsomme skjermen når man skal skrive.

9090-modellen har også fått nye snarveis-taster på forsiden som leder deg rett til startmenyen, e-post og internett. I tillegg brukes den siste av de fire nye knappene som bekreftelsesknapp.

En annen viktig nyhet er at Qtek-enheten nå kommer med innebygget WLAN. Dette gjør det mulig å koble enheten opp mot det samme trådløse nettet som brukes av stasjonære og bærbare datamaskiner. Maksimal hastighet skal ligge på 11 Mbps.

Programvaren har også fått en overhaling, og 9090 kommer med den såkalte Second Edition av Windows Mobile 2003. Nyheter i andreutgaven er blant annet støtte for landskapsmodus, en ny Internet Explorer med støtte for small-screen rendering, såvel som versjon 9 av Windows Media Player.

Ellers skal Microsoft ha gjort den siste utgaven av operativsystemet sitt adskilig mer batterivennlig enn sine forgjengere. Qtek lover da også at 9090 skal kunne levere 3,5 time med taletid og opp til 200 timer standby, som er et moderat fremskritt fra selskapets tidligere modeller.

Det har enda ikke kommet noen offisiell lansering av Qtek 9090, men en representant for selskapet har kunnet bekrefte ovenfor Mobil.se at modellen vil komme til høsten. Utsalgsprisen er enda ikke fastsatt.

Den første testen av telefonen kan allerede leses hos MySmartphone.no. De fulle spesifikasjonene til Qtek 9090 finnes på neste side.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen