Ny proff fra Nokia

Nokia har den siste uken hatt nedtelling på sine hjemmesider for det selskapet valgte å kalle for "boost your business image." Telefonen bak finnenes PR-stunt er deres nye proffmodell 6670, som skal bringe megapiksel-teknologien inn i forretningsverdenen.

6670 bygger i bunn og grunn på Nokia 7610, som var selskapets første telefon med megapikselkamera. Designet er svært likt, bortsett fra at 6670 har fått et noe roligere preg over seg. De karakteristiske halvbuene er på plass, men 6670 har fått et mer tradisjonelt tasteoppsett.

Også spesifikasjonene på 6670 er svært like de på 7610. 6670 har en TFT-fargeskjerm med dybde på 65.000 farger. Oppløsningen er på 176 x 208 punkter, som er den samme oppløsningen som det er i alle av Series 60-modellene fra selskapet.

Kameraet kan ta bilder i en oppløsning av 1152 x 864 punkter. Dette tilsvarer 1 megapiksel i oppløsning, og gir bilder med mye bedre kvalitet enn det man får med et VGA-kamera. Disse gir til sammenligning bilder med en oppløsning på 0,3 megapiksler. Man har også tilgang på digital zoom som kan forstørre opptil 4 ganger.

Nokias nyeste klarer allikevel ikke å komme helt opp på topp. Siemens S65 og kommende Sony Ericsson S700i gir begge bilder i en oppløsning på 1,23 megapiksler. Dette sikrer enda høyere bildekvalitet og er enda nærmere den kvaliteten man får med vanlige digitalkamera.

Lite nytt for proffbrukeren
Ser man vekk fra kameraet er det ikke mange nyvinninger i 6670 sammenlignet med forgjengeren 6600. Ingen av telefonene støtter for eksempel EDGE, som må sies å være et stort minus ettersom denne teknologien nå ser ut til å bli standard innenfor GSM-nettene. EDGE ville gitt overføringshastigheter på data opp mot 236 kbps, noe som er stor forskjell fra det man får med GPRS i dag.

Istedenfor må man nøye seg med GPRS, og her klasse 6. Dette gir nedlastingshastigheter ned mot fattigslige 40,3 kbps på nedlasting og 14,4 kbps på opplasting. Det at Nokia har nedprioritert EDGE og så valgt en så treg GPRS-standard er ubegripelig, og vi må understreke at aktive WAP-surfere bør holde seg unna denne telefonen.

Ellers kan telefonen regnes som et lite lommekontor. Telefonen har fått lagt inn både Virtual Private Network og Secure Socket Layer for å ivareta sikkerheten til brukeren. Man kan dermed trygt koble seg opp mot interne nettverk i bedriften uten bekymringer.

Det ser ut til at Opera er valgt vekk til fordel for en nettleser kalt Netfront. Denne har muligheten til å kunne lese .pdf-filer direkte via nettet, noe som er et langt skritt i retning nettleserløsningene man finner på PC. Antivirus-program er også innlagt slik at man ikke får noen uønskede overraskelser på telefonen.

I likhet med 7610, vil også 6670 anvende RS-MMC minnekort. Disse er mindre enn vanlige MMC-kort, men har til gjengjeld mindre lagringsplass. Nokia vil legge ved et kort på 64 MB med telefonen.

Øvrige funksjoner som e-postklient, MMS og Java MIDP 2.0 er selvfølgelig lagt inn. Telefonen har også fått Blåtann og Pop-Port, men mangler infrarød, noe som også lillebror 7610 mangler.

Telefonen skal komme på markedet allerede nå i oktober, og prislappen er satt til å bli rundt 4000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen