Ny proff fra BenQ

BenQ-Siemens viste nyvunne muskler i Berlin og Shanghai i dag, og viste selvsikkert frem tre nye modeller. Blant nyhetene finner vi S88, som blir neste tronarving i Siemens ærverdige S-serie. Men der stopper nesten likhetene med S-serien forøvrig, for S88 byr på langt mer enn tørre grafer og stive proffløsninger.

Noe av det mest oppsiktsvekkende med S88 er at hovedskjermen er av typen OLED, Organic Light-Emitting Diode med 262 000 fargers dybde og 176 x 220 punkters oppløsning. Tidligere har OLED kun vært brukt i ytterskjermer på enkelte kamskjellstelefoner, ettersom teknologien ikke har vært avansert nok til å kunne brukes i større skjermer. De siste årene har imidlertid teknologien blitt forbedret betraktelig, og S88 er nok bare en av flere i rekken av kommende telefoner med OLED-skjerm.

Bruken av OLED-skjerm har svært mange fordeler for brukeren. Den største er at OLED-skjermer bruker under halvparten så mye strøm som en gjennomsnittlig TFT-skjerm, og at du dermed ikke trenger å lade telefonen så ofte. OLED-skjermer er også mye billigere å produsere enn de vanlige TFT-skjermene, og du slipper dermed unna med en lavere prislapp på telefonen.

Snop for fotografen
Det er ikke bare på skjermfronten at BenQ-Siemens har krutt på lager. S88 vil kunne knipse bilder i en oppløsning på hele to megapiksler. For å få skarpe bilder har ingeniørene i selskapet slengt på autofokus, slik at du unngår å sitte igjen med slørete festbilder eller mange tåkeportrett fra ferien. Og skulle du ønske å fokusere på en detalj eller lyse opp i mørke omgivelser, kan du benytte deg både av 16x digital zoom og LED-blits.

Når du lagrer bilder eller annet av data, kan du forsyne deg av 16 MB med internminne. Om ikke dette skulle strekke til, så kan minnet fort ekspanderes med minnekort av typen microSD. Disse kortene kommer i størrelser på opptil 512 MB, som vil kunne gi plass til et par hundre bilder eller rundt 100 MP3-sanger. Og skulle du fortsatt ha plassmangel, kan du alltids flytte overflødig data over på datamaskinen via USB-kabel.

Om du er ute etter en musikktelefon i fremtiden er det ikke utenkelig at valget faller på S88. Telefonen støtter nemlig de fleste større musikkformat som MP3, AAC+ og AMR, i tillegg til MIDI, XMF, QMD og iMelody ment for ringetonebruk. Med i salgspakken følger det med et standard stereohodesett, men det er uklart om dette vil bruke 3,5 mm minijack-inngang.

Ellers er Java MIDP 2.0 selvfølgelig på plass sammen med komplett MMS-støtte, bilderedigeringsprogram, blåtann og WAP 2.0-leser. Du kan også bruke blåtann-støtten til å skrive ut bilder trådløst ved hjelp av programmet PictBridge. Dette krever imidlertid at du har en fotoskriver med blåtannstøtte.


(Klikk for større bilde)

Ellers har S88 i likhet med S75 støtte for de tre mest anvendte GSM-frekvensene, GSM 900, 1800 og 1900 i tillegg til GPRS klasse 10. Med størrelsesmål på 9,9 x 4,7 x 1,7 cm og en vekt på 105 gram er ikke S88 langt unna i størrelse heller.

BenQ-Siemens S88 er ventet ut på det europeiske markedet i slutten av mars, og vil prismessig befinne seg i midend-sjiktet. Vi vil komme tilbake med en test av telefonen så snart det er mulig.

Vi er tilstede under lanseringen til BenQ-Siemens i Berlin, og kommer tilbake med mer informasjon så snart det foreligger.

(Kilder: BenQ-Siemens, Club-Siemens, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen