Ny Pocket PC med GPS

      

GPS har blitt det siste in-ordet blant duppeditt-frelste. Den amerikanske teknologien for satelittsporing har den siste tiden dukket opp i alt fra mobiltelefoner til håndholdte datamaskiner, og har åpnet for nye bruksområder for enhetene som kartsporing, veivising, byguider og lignende.

Det var imidlertid først i dag teknologien dukket opp for første gang i en PDA basert på Microsofts Pocket PC operativsystem. Den taiwanske produsenten Mitac, som allerede har bemerket seg med en rekke spennende telefoner og håndholdte, har nemlig implementert en GPS-mottaker i den nye modellen Mio 168.

Mitacs nyeste retter seg spesielt mot bilister, og kommer blant annet med en kartfunksjon som både kan forklare deg veien til adresser og rommer en database over bensinstasjoner, restauranter og parkeringshus i Taiwan. Selskapet legger dessuten også ved et 32 MMB MMC-kort med de nødvendige kartene for å bruke enhetens funksjoner i USA.

Designmessig minner Mio 168 mye om den velkjente iQue 3600 fra Garmin, som tidligere i år ble den første PalmOS-enheten på markedet med innebygget GPS. Den har for eksempel i likhet med denne en innebygget antenne-modul, som brettes ut fra enheten når man skal oppnå kontakt med satelitt-nettet.

Spesifikasjonene minner ellers om det vi er vant til fra Pocket PC enheter. Det vil si at Mio 168 rommer en 240x320 pikslers skjerm, 64 MB RAM og 32 MB ROM, såvel som en 300 MHz XScale-prosessor fra Intel. Minnet kan utvides ytterligere ved hjelp av minnekort i MMC og SD Card-format.

Mio 168 ventes å ha en utsalgspris på rundt 3500 kroner i Taiwan, men vil også finnes i en versjon uten GPS (Mio 336) til rett over 2000 kroner.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen