Ny phishingmetode fryktes

Angrepsteknikken går ut på å sende brukeren en e-post som ser tom ut når brukeren mottar den. E-posten kjører egentlig et lite program som endrer alle snarveier til nettbanken din til å peke til en falsk nettside. Neste gang du går inn på nettbanken din ved hjelp av dine "Favoritt"-lenker, blir du tatt til den falske nettsiden. Dersom du skriver inn adressen selv, vil du ikke bli rammet.

Mange frykter nå at det skal komme en versjon som endrer HOSTS-filen. HOSTS-filen står i lag med DNS-systemet for oppslag av en nettadresse (f.eks. "programmer.no") til en IP-addresse (f.eks. 194.24.252.205). Ved å legge til en linje i HOSTS-filen kan man sørge for at alle forsøk på å gå inn på programmer.no ved hjelp av adressen "programmer.no" vil føre til en annen IP-addresse enn det skal.

Mange nettbanker har prøvd å informere brukerene om hvordan slike "phishing"-angrep virker, men når "phisherene" nå skifter taktikk, frykter bankene at svært mange vil bli rammet av dette angrepet. En tom e-post virker på de fleste som søppelpost, ikke som et faktisk angrep.

Kilde: Newsfactor

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen