Ny PDA fra PalmOne

Bilde - Front

Treo 650 skal være oppfølgeren til Treo 600, som har blitt omtalt som en veldig funksjonabel hybrid. Det gikk tidligere et rykte om en etterfølger, med navnet Treo 610. Etter noen måneder med stillhet fra PalmOne ga de endelig lyd fra seg. Nå ser det ut til at etterfølgeren blir enda mer forskjellig enn forventet, og får navnet "Treo 650". Nå har det blitt publisert bilder av enheten på Internett, og spesifikasjonsmessig virker PalmOne Treo 650 meget lovende.

På framsiden av Treo 650 fanger et QWERTY-tastatur oppmerksomheten umiddelbart. Hele tastaturet er bakgrunnsbelyst, og man kan med enkelhet bruke det i mørket. Deler av tastaturet tilsvarer et nummertastatur når num-lock er aktivert. I tillegg dukker det et nummertastatur fram på skjermen når det trengs.

Midstilt nedenfor skjermen finner man en femveis navigasjonstast. Man ser også at PalmOne har utstyrt enheten med en høytaler øverst på framsiden. Denne skal kunne plasseres med øret til fordel for føring av samtaler i GSM-nettverket.

Enheten vil ha muligheter for å koble seg opp mot trådløse nettverk, så vel som å overføre data over GPRS. Den kan også koble seg til andre PDAer, PCer og mobiltelefoner ved hjelp av Blåtann.

På enhetens venstre side finner man volumtastastene. I tillegg til disse volumtastene har den en ekstra knapp like ved, og det spekuleres på om denne knappen er tilrettelagt for Push To Talk (PTT), altså en innebygget walkie talkie-funksjon.

Bilde - Venstresiden

Oppløsningen på skjermen til Treo 600 var svak, med sine 160 x 160 piksler. Etterfølgeren, Treo 610, skulle derimot komme med akseptable 320 x 320 piksler. Treo 650 forventes å ha en lik eller enda høyere oppløsning, og skjermens skarphet øker altså 3 ganger eller mer.

Kameraet på Treo 650 har en oppløsning på 1,3 megapiksler, altså 1280 x 1024 piksler. Det er bekreftet at den håndholdte enheten kan ta opp videoklipp med kameraet, selvsagt i en mye svakere oppløsning.

Så langt er lanseringsdatoen ikke gjort kjent fra PalmOne sin side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen