Ny PCI Express spesifikasjon

PCI Express kommer høyst sannsynligvis til å presse seg frem som hovedstandard i PC-systemer i løpet av 2004. I første omgang kommer den til å bli introdusert for grafikkmarkedet og kommer dermed til å erstatte AGP-sporet. På sikt skal alle de vanlige PCI-sporene pgså over på det nye grensesnittet.

I utgangspunktet er PCI Express egentlig ikke kompatibel med dagens PCI standard, men man kommer til å tilby adaptere der man kan sette vanlige PCI-kort ned i PCI Express sporene.

På Intel Developer Forum denne uken sies det at PCI Special Interest Group kommer til å lansere en ny versjon av PCI Express spesifikasjonen. Denne skal være spesielt rettet mot notebooks og inneholder dermed strømsparende funksjoner. Hverken Intel eller PCI SIG har røpet noen detaljer rundt "notebook-versjonen".

15-17. desember vil det bli holdt en samling ("workshop") der alle medlemmer av PCI Special Interest Group kan teste sine produkter mot den eksisterende spesifikasjonen. IBM, AMD, Microsoft, ServerWorks, TI og HP er noen av de velkjente medlemmene av PCI SIG.

 

(Kilder: Extremetech, PCI SIG)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen