Ny Parhelia-modell fra Matrox?

Det er ikke lenge siden Matrox ikke trengte noen nærmere introduksjon. Men i dag - etter å ha tapt kampen om 3D-markedet nokså solid og blitt tvunget til å satse på topp 2D-grafikk og prise seg ut av markedet - trenger de kanskje det. Matrox var en av pionerene i PC-grafikkbransjen før 3D-ytelse virkelig ble et tema. Som en av de første som i det hele tatt laget tilleggskort for grafikk, har selskapet mange fans i de tusen hjem. De fleste av disse venter nok i spenning på Matrox' neste grafikkort, som forhåpentligvis vil kunne konkurrere med ATI og NVIDIA på 3D-ytelse - slik dagens kort gjør det på 2D.

Men det ser ut som at det kan ta en stund før Matrox "kommer tilbake". I følge tyske TweakPC har Matrox nå bestemt seg for å utsette produksjonen av selskapets neste grafikkbrikke til 2005, og istedenfor satse på en oppgradering av dagens Matrox Parhelia. Oppdateringen av Matrox Parhelia er ganske etterlengtet - ettersom kortet stort sett har vært på stedet hvil siden lanseringen for snaut to år siden.

De nye Parhelia-kortene vil bli oppdatert med AGP 8x og doble DVI-kontakter i tillegg til TV-ut, sier nettsiden, i tillegg til å få noe høyere klokkehastigheter enn dagens Parhelia-kort. Samtidig skal de ned en del i pris når de kommer en gang "i løpet av denne måneden". Det ville være fornuftig å anta at selskapet ville komme med i hvert fall ett Parhelia-kort med PCIe før året er omme, men det ser ikke ut til å komme på denne siden av sommeren.

Den neste generasjonen av Matrox-kort blir derimot utsatt nok en gang. Ettersom dagens Parhelia-GPU ikke har fullstendig støtte for DirectX 9 og Pixel Shader 2.0, ventes det at dette vil komme med i det neste kortet, sammen med PCIe-støtte. Men forsinkelsen kan like gjerne forklares med at selskapet ønsker å komme tilbake i "det gode selskap" igjen, og jobber for harde livet med å få til støtte for Pixel Shader 3.0 - som etter alle solemerker vil være standard på nye grafikkort i 2005.

Det går alltid et tog, så kanskje Matrox har bestemt seg for å vente på det neste?

(Kilder: TwekPC.de)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen