Ny Palm med GPS

Håndholdte datamaskiner med satelittsporing har blitt et stadig vanligere syn, og prisene har også falt jevnt og trutt. I dag får du kjøpt slike enheter for under 3000 kr, mens de bare for ett år siden kunne koste nær det dobbelte. Garmin har lenge holdt seg i det høye prissjiktet, men lanserer nå sin hittil billigste håndholdte; iQue 3000.

Den nye enheten baserer seg på Palm OS, og har alle de samme funksjonene som du finner i en vanlig håndholdt.

Que-teknologien sørger i tillegg for full integrering mellom adresseboken, planleggeren og satelittsporingen. For eksempel kan du klikke på alle adresser du har ført opp for å hente dem opp på kartet, eller legge opp en reiserute.

Skjermen til enheten leverer en oppløsning på 320 x 320 piksler, og har en diagonal størrelse på 3 tommer. Nedenfor finner du det vanlige grafittiområdet til å skrive på.

Dette blir den minste maskinen hittil i iQue-serien, med mål på 11,9 x 7,1 x 2,0 cm. Enheten bruker også nye MicroSD-minnekort i stedet for de større SD og MMC-kortene vi har funnet i tildigere modeller. Det interne minnet er på 32 MB, og det følger også med et 256 MB minnekort med kart over Europa i pakken.

I følge Garmin skal iQue 3000 være litt over femhundre kroner billigere enn storebror 3200, som betyr en utsalgspris her i Norge på rundt 4000 kr. Modellen skal være i salg allerede denne måneden, men har ennå ikke dukket opp i noen norske prislister.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen