Ny P900-utfordrer fra Motorola

Nesten nøyaktig et halvt år etter at A920 ble sluppet ut av sekken, er nå oppfølgeren klar, og den australske hjemmesiden for 3G-operatøren 3 har nå lagt ut fulle spesifikasjoner og bilder. Riktignok har Motorola valgt å snike telefonen inn på markedet uten mye medieopperksomhet, kanskje på grunn av forgjengerens mye negative omtale rett før jul.

Allikevel må dette sies å være litt ufårståelig. For A925 står mer frem som en komplett telefon enn det forgjengeren gjorde, og har ifølge spesifikasjonene kvittet seg med mange av barnesykdommene som A920 slet med. Nå er blant annet skikkelig Blåtann-støtte på plass sammen med minneport (mens infrarød riktignok enda mangler).

Telefonen minner på de fleste områder mistenkelig mye om en viss svensk-japansk hybridtelefon, noe som vi får bekreftet både av spesifikasjonene og designet. Allikevel er nok A925 en betydelig heftigere telefon med sin innebyggede støtte for det amerikanske satelittsporings-systemet GPS og mulighet for videosamtaler. GPS har i det siste blitt svært populært blant vanlige brukere som ferdes i ulent terreng. Søkeren fungerer verden over og kan fastslå brukerens posisjon ned til meteren.

På andre områder er A925 ellers veldig lik P900. Begge telefonene kjører operativsystemet Symbian med grensesnittet UIQ, som er en utfordrer til Nokias eget grensesnitt, Series 60. Forskjellen på Series 60 og UIQ er liten, men programmer som er kompatible med UIQ er ikke kompatible med Series 60 og visa versa. Dermed vil nok telefonens grensesnitt virke ganske ukjent for tidligere brukere av Series 60.

Kamera med videofunksjonalitet inngår i telefonen, og til tross for at Mpiksel-telefonene nå lanseres på løpende bånd, har A925 kun VGA-oppløsning på sitt kamera. Det er 8 MB med minne innebygget i telefonen, noe som kan utvides med minnekort av typen MMC eller SD. Når man kjøper telefonen, følger det med et minnekort på 32 MB.

Skjermen har en oppløsning på hele 320x208 piksler og en fargedybde på 65.000 farger. Den store skjermen og det faktum at telefonen har støtte for 3G går utover vekten, og A925 sliter med hele 212 gram over hoftene. Dermed er dette en av de tyngste telefonene man i det hele tatt kan få tak i idag.

Også standby og taletid er mangelvare på A925. 1,5 timers taletid optimalt er mindre enn mange vil tolerere, og 70 timer standby holder kun til en dag med normal bruk. A925 en med andre ord ingen reisetelefon .

A925 er i første omgang bestilt av operatøren 3. Dermed vil vi trolig ikke se telefonen her til lands med det første. Mye av poenget er kanskje også borte siden Norge enda ikke har noe åpent 3G-nett, noe som forhåpentligvis vil være på plass til sommeren. Men skulle man få lyst til å investere i en A925, er det ikke verre enn å dra over grensen på litt svenske-handel.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen