Ny orm lurer PayPal-kunder

Mimail.J er en ny orm som spres på Internett og brukes til å lure brukere av betalingstjenesten PayPal. Ormen spres som et e-post-vedlegg og brukere lures til å oppgi kredittkortinformasjon og personlige opplysninger. Ormen spres videre til brukere i adresseboken.

Meldingen ser ut som om den kommer fra PayPal, og ser ganske ekte ut. I meldingens subjekt står "important", og vedlegget har navnet InfoUpdate.exe eller www.paypal.com.pif.

Meldingen påstår at brukerens konto må fornyes og ber brukeren om kredittkort-informasjon. Det dukker opp et vindu på skjermen, hvor brukeren oppfordres til å skrive inn flere personlige opplysninger, slik at kontoen kan "fornyes".

Dette er ren svindel, og sikkehetseksperter oppfordrer brukere til å slette slike meldinger umiddelbart. Brukere bør uansett være skeptiske til meldinger som ber om sensitive opplysninger via e-post og Internett.

Denne PayPal-saken er en av mange saker hvor brukere er forsøkt svindlet. Det er brukere med Windows 95, 98, 2000, NT, Me og XP som er spesielt sårbare for denne svindelen.

Er din PC allerede smittet av ormen Mimail, finner du et verktøy og instrukser på nettsiden symantec.com, som kan brukes til å fjerne ormen.

Et generelt godt råd mot datavirus og ormer er å installere et antivirus-program. Hvis du ikke har et slikt program allerede, kan du laste ned gratis eTrust EZ Armor fra Computer Associates. Se også datavirus-guiden på Windows.no.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen