Ny orm angriper minnepinner

De fleste store bedrifter har i dag solide virusprogrammer som skanner igjennom alt som kommer som vedlegg i e-post.

Derfor tenker hackerne nå annerledes for å nå inn til bedriftene. Hvem har vel beskyttelse mot eksterne disker og minnepinner?

Hacked by 1BYTE
Det er forskere fra sikkerhetsselskapet Sophos som går ut og advarer mot minnepinne-ormen. Den sleipe ormen har ifølge PC Mag fått navnet The SillyFD-AA Orm.

Hvis du har fått ormen på PCen, søker den etter eksterne disker eller minnepinner som er koblet til maskinen. Så lager den en gjemt fil kalt autorun.inf, som sørger for at ormen setter i gang neste gang disken blir koblet til en Windows-maskin.

I tillegg forandrer den navnet på Internet Explorer i Windows til ”Hacked by 1BYTE”, så det bør være lett å finne ut av om PCen din allerede er infisert.

- Skru av autorun
Selv om ormen foreløpig ikke skal ha spredd seg i stor skala, ønsker Sophos å advare folk. De ber folk om å skru av autorun-funksjonen i Windows.

Da vil ikke de bærbare diskene sette i gang med å jobbe med en gang de blir koblet til en datamaskin. Det klare rådet fra Sophos er så å sjekke alle lagringsenheter for virus før man bruker dem.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen