Ny oppdatering gir raskere Iphone

Mandag lanserte Apple den første oppdateringen av programvaren til Iphone 3G, versjon 2.01. Apple selv har ikke gitt noen beskrivelse av hva oppdateringen gjør, annet enn at den fikser feil. Brukere har derfor de siste dagene jobbet med å avdekke hvilke godsaker oppdateringen faktisk inneholder.

Raskere

(Foto: Simen Willgohs/Amobil.no)
Dette skal nå være raskere. (Foto: Simen Willgohs/Amobil.no)

Så langt har det blitt rapportert om flere positive endringer. Telefontastaturet bruker kortere tid på å reagere, signalmåleren er mer presis, og det går raskere å ta sikkerhetskopi av innholdet på telefonen. I tillegg skal det være raskere å laste inn kontaktlisten og det å rotere skjermbildet i nettleseren skal gå mykere.

Oppdateringen er på hele 249,2 MB og lastes ned direkte via Itunes så snart du har koblet telefonen til datamaskinen og ber Itunes se etter oppdateringer.

Den nye oppdateringen kan også lastes ned til eiere av den første generasjonen med Iphone og til Ipod Touch. Det skal imidlertid understrekes at om du har åpnet Iphone for å kjøre uautoriserte programmer, såkalt Jailbreak, vil den bli låst igjen med den nye programvaren. Det har i skrivende stund ennå ikke kommet noen hack som kan åpne telefonen igjen, men det pleier sjelden å ta mange dager før slike oppdateringer kommer.

Større oppdatering på vei

Ifølge nettstedet Appleinsider jobber Apple med en langt større oppdatering av programvaren til versjon 2.1, som kommer i september.

Denne skal blant annet gi GPS-en helt nye muligheter. Utviklere med tidlig tilgang til den nye programvaren har funnet en forbedret posisjoneringsfunksjon, som også kan måle hastighet og retning. Dette er nødvendig skal en kunne bruke Iphone til for eksempel bilnavigasjon.

Appleinsider hevder også å ha fått bekreftet at 2.1-oppdateringen skal inneholde den lenge etterlengtede Push-støtten, som kan aktivere programmer og funksjoner via mobilnettet. Siden Iphone ikke har mulighet til å kjøre flere programmer samtidig, er telefonen avhengig av at programmer "vekkes" når ting skjer. Dette kan for eksempel være at e-postleseren kommer frem så snart det er ny e-post eller msn-klienten åpner seg selv når noen sender beskjed til deg.

(Kilde: Appleinsider, VG Nett)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen