Ny oppdatering for Windows

Det er igjen tid for sikkerhetsoppdatering fra Microsoft. Denne gangen slippes kun én oppdatering for Windows, men den skal fikse flere kritiske sikkerhetshull.

Microsoft beskriver oppdateringen i nyhetsbrevet MS05-053. Det er en kritisk sikkerhetsoppdatering for Windows 2000, XP og Windows Server 2003. Den skal fikse en sårbarhet i en grafikkmotor som har med visning av grafiske filer av typen Windows Metafile (WMF) og Enhanced Metafile (EMF) å gjøre. Ondsinnede personer kan få full tilgang til PCen din.

Du kan bli utsatt for dette hvis du surfer på en nettside med de spesielle bildene eller at du får e-post med bildene. Denne typen sårbarhet kan bli brukt til installere spyware, trojanske hester og andre ondsinnede koder.

I tillegg til sikkerhetsoppdateringen slipper Microsoft en oppdatert versjon av Malicious Software Removal Tool, et program som fjerner skadelige programmer.

Du kan laste ned og installere de aktuelle oppdateringene ved å besøke nettsiden windowsupdate.microsoft.com eller fra nyhetsbrevet MS05-053.

Kilde: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen