Ny operatør lokker med nesten gratis tekstmeldinger

En annen grunn til oppmerksomheten er mannen bak selskapet, Nadir Nalbant. Han er identisk med mannen som mot alle odds gjorde Chess til en suksess.

Hello AS er et datterselskap av Novotel AS, og all operativ virksomhet i selskapet vil drives under merkenavnet Hello.

Tekstmeldinger
I en pressemelding skriver Hello at de vil satse på et tilbud om å sende MSN Messenger mobilmeldinger til 1 øre. Til sammenligning er markedsprisen på en SMS 59 øre, heter det i pressemeldingen.

For å kunne bruke denne typen meldingstjenester kreves det ifølge pressemeldingen at du har en mobiltelefon med Windows Mobile operativsystem. Dette er imidlertid ikke helt riktig. Du kan også bruke andre smartmobiler med MSN-kompatibel programvare installert. Slike programmer kan lastes ned gratis fra internett og installeres på mobiltelefoner med Palm OS, Nokia Series 60 eller Symbian UIQ (Sony Ericsson).

Du kan også sende slike meldinger mellom mobiltelefoner eller mobiltelefoner og PC-er i de andre operatørenes nett. Billige tekstmeldinger er med andre ord ikke noe nytt. En av grunnene til at det ikke har tatt av på samme måte som SMS er at få har MSN-meldingsklient på mobiltelefonen sin. I tillegg kommer at de fleste som faktisk har programmet velger å skru det av, fordi det trekker mye strøm. En MSN-melding vil heller ikke komme frem til mottakeren dersom denne ikke er pålogget. En SMS vil "vente" i nettet til mottakerens telefon er klar for mottak.

Godt tilbud
Introduksjonstilbudet til Nalbant og Hello er like vel verdt en ekstra kikk. Du kan kjøpe abonnementet separat, eller du kan kjøpe det sammen med en Qtek 8300. Samlet pris for telefon og abonnement i ett år er 3.275 kroner. Da er ikke bruk eller eventuelle faktureringskostnader tatt med.

Selve abonnementet koster 49 kroner per måned, mens prisen for å bruke GPRS er satt til 9,99 kroner per MB. Det gjør at du kan sende MSN-meldinger nesten gratis. Men samtidig er det ikke satt noe tak på GPRS-prisingen. Vil du bruke mobiltelefonen fullt ut med e-post og HTML nettleser blir den raskt dyr i bruk. Foreløpig har ikke Hello annonsert noe tak på GPRS-kostnadene, slik enkelte konkurrenter har gjort.

Ringeprisene er blant de aller laveste, med oppstartsavgift på 59 øre per samtale og samtalepris på 69 øre per minutt. Sender du MMS-meldinger er Hello billigere enn de fleste, med en pris på 1,69 per melding. Men du må huske at du hos Hello betaler en fast månedsavgift (49,-) som du slipper med de aller rimeligste abonnementene som du selv administrerer via Internett.

Ã…pent for alle
Du kan bruke en hvilken som helst GSM-telefon som kunde hos Hello. Telefonen i introduksjonstilbudet er imidlertid interessant på flere områder. Den har blant annet full Outlook-kompabilitet, i tillegg til at den kan kommunisere med trådløse nettverk (WLAN) uavhengig av mobilabonnementet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen