Ny Opera til Series 60

Samtidig som Opera lanserte sin andre versjon av den mobile Java-baserte nettleser Opera Mini, slapp selskapet en ny versjon av sin nettleser for Symbian Series 60-telefoner. Versjon 8.60 av Opera Mobile har en rekke forbedringer.

Opera for Series 60 har, i likhet med Opera Mini, fokus på funksjonen Small Screen Rendering, som tilpasser alle nettsider til skjermstørrelsern på mobiltelefonen din.

Fullfører nettadresser
En av de nye funksjonene i Opera er nettleserens evne til å fullføre nettadresser for deg. Det betyr at hvis du har vært på et nettsted tidligere, behøver du bare taste inn de første tegnene i nettadressen før nettleseren foreslår resten av adressen for deg.

I tillegg til autofullføring av nettadresser, vil nettleseren også huske brukernavn og passord du taster inn, slik at du slipper å kaste bort tid på å stave lange passord feil når du skal logge inn på et nettsted.

Se på fire sider av gangen
Opera har også laget en flervisningsfunksjon i Opera Mobile 8.60. Denne funksjonen, kalt page toggling, gjør at du kan surfe på opp til fire forskjellige nettleservinduer samtidig. Et tastetrykk gir deg oversikt over hvilke sider du har åpne, slik at du enkelt kan bytte til en annen side og plassere de andre i bakgrunnen.

Med Opera Mobile har du også muligheten til å velge mellom å se nettsidene ved hjelp av Small Screen Rendering eller å se sidene slik de vises på en PC-skjerm. Du må da regne med å måtte scrolle både nedover og bortover siden for å få se hele. I den nye versjonen av Opera Mobile, vil nettleseren huske hvilken visningstype du brukte sist du surfet med mobiltelefonen.

8.60-versjonen av nettleseren har også fått ulike temaer, slik at du kan endre utseendet på nettleseren etter dagsformen din. Støtte for nyhetstjenester gjør at du kan både abonnere og bokmerke nyhetsoppdateringer fra bestemte nettstede.

Lagrer bilder direkte
Ser du et bilde på en nettside du gjerne vil ha på telefonen, lar Opera Mobile 8.60 deg lagre bildet direkte på mobiltelefonen. Ønsker du å sende bildet videre i en MMS, kan du laste ned bildet direkte til en MMS fra nettleseren.

I tillegg til at du kan bruke Opera Mobile 8.60 til tredje versjon av Series 60, kan den også brukes på versjon to av Series 60-grensesnittet.

Opera Mobile koster 165 kroner å laste ned. Ønsker du å laste ned nettleseren til din Series 60-telefon, eller vil du vite mer? Da kan du besøke Operas nettsider. Her finner du også en oversikt over hvilke mobiltelefoner som har støtte for Opera Mobile 8.60.

(Kilde: Opera)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen