Ny Opera for Series 60

Operas nettleser for mobiltelefoner er en liten genistrek, der den ved hjelp av oppfinnelsen Small Screen Rendering sørger for at en hvilken som helst nettside kan hentes opp på en liten mobilskjerm. Bilder og annet innhold tilpasses skjermbredden slik at du ikke behøver å rulle bildet fra side til side mens du leser.

Finner hovedinnholdet
Men ulempen med denne skjermtilpasningen har vært at alle elementene på nettsiden stables oppå hverandre i en lang (ofte veldig lang) kolonne. Siden mange sider har reklame eller generell informasjon på toppen betyr det at du må bla deg ganske langt ned på siden før du kommer til hovedinnholdet.

Den nye nettleseren skal altså gjenkjenne slikt innhold og merke det med en "tag"slik at du kan gå direkte til dette innholdet (tast 3). Tags er en slags bokmerker du også selv kan sette, slik at du kan gå direkte mellom punktene du har satt på en side, også neste gang du er innom den samme siden.

Series 60
Telefonene som kan bruke den nye nettleseren er altså series 60-telefonene, hvilket vil si Nokias smart-telefoner (7650, 3650, N-Gage, 6600 osv, men ikke kommunikator) i tillegg til Siemens SX1, Samsung SGH D710 og Panasonic X700.

Har du en registrert Opera nettleser på telefonen fra før kan du oppgradere gratis. Hvis ikke kan du frem til utgangen av mai kjøpe programmet til halv pris (113 kroner).

Opera har også laget en nettleser for UIQ, som er operativsystemet på P800 og P900.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen