Ny og smartere nettleser er klar

Den nye nettleseren for mobiltelefoner heter Opera 9.5, og kommer med flere nyheter. Blant annet er den atskillig raskere enn noen fullverdig mobilnettleser vi har sett til nå. I tillegg er det blitt lettere å navigere med nye zoom-funksjoner og enkel panorering.

I en video Opera har lagt ut på Daily Motion viser selskapet hvordan de nye funksjonene brukes. Demonstrasjonen vises på en mobiltelefon med Windows Mobile operativsystem, og du får se et eksempel der Opera 9.5 sammenlignes med nettleseren som følger med Windows Mobile (Mobile Internet Explorer). Nettleseren støtter Flash Lite 3, og kan demed brukes på nettsteder som Facebook, Youtube og MySpace uten at du mister noe av funksjonaliteten du vil få om du surfer med en PC.

Når versjon 9.5 vil være klar for nedlasting til din smartmobil vil Opera foreløpig ikke si noe om. I første omgang jobber de for å få mobilprodusentene til å legge inn nettleseren som standard på nye mobiler. Opera 9.5 vil kjøre på både Windows Mobile, Symbian og Linux-mobiler.

I tillegg kommer et SDK som skal gjøre det mulig å tilpasse Opera 9.5 til proprietære plattformer.


Les også:

-
Tror Opera kjøpes opp
- Ny nettleser gir flash på mobilen
- Opera Mini 4 er lansert

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen