Ny og mindre Shuttle XPC

Samtidig lanserer selskapet den første XPC-en med K-kabinett - XPC Zen - som er basert på Radeon IGP9100/RS300 for Intel-plattformen med sokkel 478.

Shuttles nye K-kabinett flytter som tidligere antatt strømforsyningen til utsiden. Som med et pennestrøk forsvinner dermed omtrent tyve prosent av massen til kabinettet.

Kabinettet blir lett gjenkjennelig i Shuttles modellnavn under "K"-betegnelsen, som i tilfellet Zen-modellen blir ST62K. XPC Zen kommer som vist over med et "perle"-utseende, og får integrert Radeon 9100-klasse grafikk.

Ellers får barebone-maskinen Zen "de vanlige" Shuttle-funksjonene, som 1x PCI-port, men mangler en "ekstern" AGP-port for de som ønsker å plugge inn sitt eget grafikkort. Radeon 9100 IGP/RS300 er ATI sitt første forsøk på integrerte brikkesett á la nForce-serien til NVIDIA, og kommer med alt som er å vente fra et moderne Pentium 4-brikkesett, som støtte for Hyper-Threading, integrert grafikk og lyd, samt tokanals DDR400-minne.

XPC Zen har dog bare to minneplasser, og kommer i tillegg med støtte for både seriell og paralell ATA, femkanals lyd og flust av inn- og utganger for både FireWire, USB 2.0 og lyd. Les mer om XPC Zen på Shuttles produktsider.

Shuttle XPC Zen ST62K koster i følge prisguiden litt i overkant av 3000 kroner og ventes inn i butikkhyllene her til lands om én til tre uker.

(Kilde: Shuttle Computer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen