Ny og bedre iPhone-prosessor

Samsung lanserte i dag en ny og forbedret utgave av mobilplatformen sin kalt S3C6410. Navnet er nok ukjent for de fleste, men dette er den samme maskinvaren som brukes i blant annet Apple iPhone.

Den nye versjonen av ARM-prosessoren kjører i en hastighet på 667 MHz, et lite hakk opp fra dagens iPhone-prosessor, som kjører på 620 MHz. Samtidig skal strømforbruket være redusert, noe som åpner for mindre telefoner og lengre batterilevetid.

En annen nyhet er at man nå har fått mye bedre støtte for enkoding og dekoding av video. I følge Samsung skal prosessoren klare å sende og motta video i 640 x 480 piksler samtidig. Dette åpner med andre ord for videotelefoni i svært høy oppløsning. Per i dag støtter ikke iPhone videosamtaler i det hele tatt.

Samsung vil ha de første testeksemplarene av S3C6410 klare i mai, og har mål om å starte masseproduksjon i løpet av tredje kvartal av 2008.

Det gjenstår ennå å se om Apple velger å bruke platformen også i sin neste utgave av iPhone. Flere analytikere mener imidlertid at selskapet ikke har noe valg, ettersom deres andre samarbeidspartner Intel ennå ikke har kommet på banen med et skikkelig alternativ.

(Kilder: Electronista, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen