Ny ODF-plugin for MS Office

OpenDocument format (ODF) er et åpent filformat for dokumenter som tekstfiler, regneark, presentasjoner, databaser og lignende. ODF-standarden er basert på XML, og var utviklet av organisasjonen OASIS for programpakken OpenOffice.org.

Tanken bak ODF-standarden er at hvem som helst skal kunne implementere den uten betingelser, og at brukere skal kunne bruke et ODF-dokument uten å være bundet til én programvareleverandør. En rekke organisasjoner og selskaper ble senere med for å støtte ODF-formatet, men et av selskapene som ikke har vært med på ODF-standarden er Microsoft.

Nå har gruppen OpenDocument Foundation utviklet et tredjepartsprogram som skal gjør det mulig å konvertere Microsoft Office dokumenter (.DOC, .XLS og .PPT) til ODF-filer. Tredjepartsprogrammet skal virke med alle Office-versjoner fra og med Office 97.

Resultatet skal være et plug-in program som gjør at Microsoft Office får en støtte for OpenDocument formatet (ODF). Programmet blir en del av et MS Office-program når det er ferdig installert, og det gjør at dokumenter på OpenDocument-formatet vises i MS Office-programmer som om dokumentene er på et MS Office-format.

Tredjepartsprogrammet er foreløpig ikke tilgjengelig for nedlasting, og det er på nåværende tidspunkt usikkert når det slippes.

Kilde: Betanews

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen