Ny norsk livsviktig iPhone-app

Hvis en person får hjertestans kan tid være særdeles avgjørende. Nå har det kommet en ny, norsk iPhone-app som gir deg stemmestyrt veiledning for hvordan du kan iverksette livreddende førstehjelp ved hjertestans.

Initiativtaker Mona Hagensen er sykepleier og rådgiver ved Tromsø Universitetssykehus og hun har fått med seg kollegaene Steinar Pedersen og Niklas Andersson på å utvikle tjenesten.

- Selv om kunnskapen om førstehjelp generelt er god her i landet er det ved hjertestans ikke alltid like lett å huske på hva man skal gjøre. Situasjonen oppleves gjerne som dramatisk og stressende sier lege Steinar Pedersen.

Norsk veiledning
Applikasjonen har fått navnet First Aid On Demand, men ikke la deg lure av det engelske navnet. Hovedpoenget med nettopp denne app-en er at du får stemmestyrt veiledning på norsk, noe som utviklerne tror kan være avgjørende for en som skal utøve hjerte-lungeredning.

En klokke settes i gang når førstehjelpveiledningen starter. Dette er nemlig viktig å vite for helsepersonell som ankommer. Enkle animasjoner skal også hjelpe deg å redde livet til personen som har fått hjertestans.

Gratis i App Store
For øyeblikket er First Aid On Demand gratis i Apple App Store, men vil etter hvert koste noen få kroner. Etter planen vil den samme applikasjonen også bli tilgjengelig på andre plattformer, og Android nevnes spesifikt i pressemeldingen.

- Det er så vidt vi vet ingen liknende førstehjelpapplikasjon med stemmeopptak på markedet. Noe spøkefullt kan en kanskje si at dette er applikasjonen alle bør ha, men som vi håper ingen vil få bruk for, sier Hagensen.

Mobilen.no har foreløpig ikke hatt anledning til å prøve First Aid On Demand. Del dine erfaringer i forumet nederst på siden.
 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen