Ny norsk 3G-operatør neste måned?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

I november i fjor søkte Hello-gründer Nadir Nalbant på den siste ledige 3G-lisensen i Norge. Men i stedet for at han fikk lisensen, bestemte Samferdselsdepartementet at den skulle auksjoneres bort.

Søknadsfristen gikk ut på tirsdag, og fire personer eller selskaper har meldt sin interesse for budrunden, som skal avholdes i månedskiftet mellom september og oktober.

Nadir Nalbant er fortsatt med i spillet om lisensen. I tillegg har Teletopia, som per i dag kun har virksomhet i Oslo, vist interesse for den siste 3G-lisensen. Et annet selskap som sannsynligvis vil delta i budrunden er Automobil Invest, som eies av Network Norway.

Hemmlig budgiver
I tillegg har ett fjerde selskap eller en fjerde person meldt sin interesse. Hvilket selskap eller hvem det er snakk om, er foreløpig hemmelig, etter ønske fra selskapet selv, skriver Digi.no.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete er fornøyd med interessen for Norges siste 3G-lisens.

- Jeg er glad for at flere har vist interesse for å etablere og drive et nytt 3G-nett. Flere tilbydere vil kunne gi oss bedre og billigere tjenester og bedre dekning i større deler av landet, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding.

Per i dag er det bare Telenor og Netcom som tilbyr 3G-dekning i Norge. Den tredje lisensen eies av operatøren 3, som foreløpig ikke ser ut til å bygge 3G-nett i her til lands på en stund.

- Det viktigste er at vi får løst opp duopolet Telenor og Netcom har i det norske telemarkedet i dag, sier Nalbant til Digi.no

Den som til slutt får kloa i den fjerde og siste 3G-lisensen i Norge, er pliktig til å dekke 30 prosent av Norges befolkning. Dermed vil ikke operatøren behøve å dekke mer enn deler av Oslo for å oppnå dekningskravene.

(Kilder: Digi, Samferdselsdepartementet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen