Ny Nokia kommer kun til USA

Ny Nokia kommer kun til USA

Nokia Lumia 900 blir bare tilgjengelig for AT&Ts kunder i første omgang.

Nokia Lumia 900 kommer i fargene svart og cyan.
Nokia Lumia 900 kommer i fargene svart og cyan.

Hva i all verden? Nokia lanserer flaggskipet Lumia 900 eksklusivt på det amerikanske market. En avtale med mobilselskapet AT&T er spikret, og telefonen skal brukes til å promotere operatørens nyåpnede 4G/LTE-nett.

Nyheten kommer kanskje som en skuffelse for mange i Europa som hadde ventet på et skikkelig Windows Phone-flaggskip. Likevel skal det sies at det ikke er helt usannsynlig at Lumia 900 slippes på det europeiske markedet etter hvert.

På lanseringen av Lumia 900 på forbrukermessen CES i Las Vegas avslørte Nokia at de ønsker å satse sterkere på det amerikanske markedet fremover.

– Introduksjonen av Nokia Lumia 900 med AT&T er enda en betydelig milepæl i en pågående utrullingen av Nokias globale smarttelefonstrategi. Den er utviklet spesielt med USA i tankene og samarbeidet med AT&T, sammen med andre offentliggjøringer, markerer en ny begynnelse for Nokia i USA, sier Chris Weber, sjef for Nokia Americas.

4G-støtte og stor skjerm

Nokia Lumia 900 har en 4,3 tommer stor AMOLED-skjerm som er beskyttet med Corning Gorilla Glass. Pro. Det vil si at dette er den Nokia-mobilen som har størst skjerm. Dekselet er av helstøpt polykarbonat, i likhet med Europa-modellen Lumia 800. Prosessoren er klokket til1,4 GHz.

Andre funksjoner inkluderer blant annet 4G-støtte, 7 timers taletid i 3G-nettet, og et 8-megapikselkamera med Carl Zeiss-optikk, autofokus og dobbel LED-blits.

Kunne du tenke deg Nokia Lumia 900 til Norge? Kommenter i forumet.

Les alle artiklene fra CES 2012 her

(Kilde: pressemelding)

Se video fra presselanseringen på CES her:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen