Ny Nokia i stål

Mobiltelefonen ble offentliggjort i dagens pressemelding. Med formuleringer som "Sofistikert design, eksklusivt materiale og elegante detaljer" var det klart fra første stund at det her var design som sto i fokus.

Kommende mobiltelefoner blir stadig forbedret for å tilfredsstille forbrukerne på alle måter, og Nokia 8800 er ingen unntak. Designerne har virkelig gått i seg selv da denne modellen ble videreutviklet fra tegnebrettet.

Designet er basert på utradisjonelle inspirasjonskilder som moderne urmaker- og juvelerteknikker. Ved hjelp av disse har man klart å gi form til blant annet funsjonstastene ved hjelp av metallavstøpninger. Videre byr kunstene på høyherdet glass. Dette gir skjermen full beskyttelse mot skraper og lignende.

Skjermen, som er av typen TFT har en oppløsning på 208 x 208 piksler, og har en fargegjengivelse på 262.000 farger. Til sammenligning kan vi nevne at Samsung D500 har en oppløsning på 176 x 220 og samme fargedybde. 8800 kjører for øvrig på en grafisk overhalt versjon av Series 40 systemet, som i våre øyne er et både gammelt og tungvint menysystem.

Telefonen er ganske stor, men har et slankt utseende med sine 107 x 45 x 15 mm. Profilen minner dermed om Sony Ericsson S700i, som har en størrelse på 108 x 49 x 25 mm, men det er liten tvil om at Nokias telefon er adskillig slankere

Dekselet er prydet med kvalitets materialer. Ved å kombinere rustfritt stål og harpiks oppnår én flere gode egenskaper, blant annet styrke og organiske egenskaper. Stålets egenskaper har mye av skylden når det gjelder vekten på 134 gram. Materialene gir telefonen et levende utseende.

Skyvemekanismen har også fått høy prioritet. På samme måte som Samsung D500, skyves skjermen oppover. Kameralinsen avdekkes da på baksiden av mobiltelefonen.

Kameraopptikken til 8800 er ikke mye å skryte av. Med fullt fokus på den designmessige biten har Nokia valgt å gi 8800 et SVGA-kamera med en oppløsning på kun 800 x 600 piksler. Den er også utstyrt med videokamera. Dette tar videoklipp med en oppløsning på 176 x 144 piksler .

Nokia har også slått på stortromma når ringetoner skulle komponeres. For å fremheve mobiltelefonens stil på alle mulige områder har Nokia valgt den prisvinnende komponisten og musikeren Ryuichi Sakamoto.

Tonene han har komponert til 8800 er basert på hans visjon av modellens bruker. Som de aller fleste nye mobiltelefoner støtter 8800 både MP3 og AAC som ringetoner.

Underholdningsmessig kan 8800 brukes som FM-radio og MP3-spiller. Internminnet er begrenset til 64 MB, og vil derfor ikke kunne romme noe særlig mer enn 18 sanger. Derimot vil det være ypperlig for lagring av bilder og video tatt med telefonens eget kamera.

8800 har ellers det nyeste av trådløs teknologi. Blåtann er selvfølgelig integrert, og kommer i den nye 1.2-versjonen. Denne tilbyr en rekke løsninger, blant annet overføring av stereolyd til hodesett, og styring av PC-, videospiller- eller forsterkeren.

Den nye versjonen av standarden støtter også flere tilkoblinger samtidig. Det betyr at du kan bruke tilbehør samtidig. For eksempel kan du streame musikk til et hodesett samtidg som du bruker et trådløst tastatur.

I likhet med alle nyere Nokia-telefoner har også 8800 støtte for EDGE. Det gir mulighet for høyhastighets nedlastinger på inntil 236,8 kbps. Som vanlig er GPRS med, i tillegg til HSCSD.

Batteriets kapasitet er på 600mAh og er av typen Li-ion. Ifølge Nokia skal dette holde til opptil 8 dagers standbytid eller opptil 3 timers taletid.

Nokia 8800 ventes på markedet allerede andre kvartal i år, med andre ord innen juni. Prisen er ikke annet enn stiv, slik 8-serien til Nokia alltid har vært, og uten abonnementsbinding må du regne med å punge ut rundt 6000 kr for et eksemplar av Nokias nye.

På neste side finner du en høyoppløselig bildeserie av 8800.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen