Ny Nokia i ”sotet glass”

Telefonen baserer seg på Series 40, og er i så måte ikke av de mest avanserte mobilene fra selskapet. Så er dette heller ikke først og fremst en mobiltelefon som skal kunne alt. Nokia 8600 er en mobiltelefon som vil bli lagt merke til på grunn av sin spesielle design.

8600 Luna er en mørk og litt mystisk telefon, der lyseffekter under den transparente flaten bidrar til å gjøre telefonen til noe helt spesielt. Luna er det latinske navnet på månen, og vi tviler ikke på at dette er en mobiltelefon som er særlig godt egnet for romantiske samtaler i måneskinn.

Rent fysisk dreier det seg om en uvanlig tung mobiltelefon. Med sine 143 gram veier den det dobbelte av de minste mobiltelefonen på markedet. Den er 10,7 cm høy, 4,5 cm bred, og 15,9 mm tykk. Ingen stor mobil, vekten til tross. 

Bra skjermSkjermen er på 140x320 punkter, hvilket er bra. Fargeoppløsningen er på hele  Kameraet tar bilder med 2 megapiksler oppløsning, og du kan filme enkle videoklipp. Den er utstyrt med Edge, og kan som de fleste andre mobiltelefoner i våre dager også brukes i amerikanske mobilnett (Quad band).

Batteriet er på hele 900 mAh, og skal gjøre det mulig å skravle nonstop i 3 timer og 40 minutter på en lading. Standbytiden er oppgitt til hele 10 døgn.

Vi har ikke sett telefonen live, og kan ikke gi noen beskrivelse av hvordan det hele tar seg ut i virkeligheten. Men med deksler i sort metall og sotet glass over tastaturdelen ligger alt an til at Nokia kan ha skapt en mobiltelefon som vil få det til å klø i fingrene på mange designinteresserte.

Telefonen skal være på markedet før sommeren.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen