Ny Nokia-nettleser

I dag presenterte verdens største mobilprodusent tre nye modeller i sin N-serie, nemlig N71, N80 og N92. I samme åndedrett kunne selskapet fortelle at de nye modellene har blitt utstyrt med en flunkende ny utgave av Nokias nettleser for Series 60-telefoner.

Mye av koden har Nokia hentet fra Apples egenutviklede nettleser, Safari. Den nye nettleseren vil være på plass i Nokias nye Series 60-telefoner, N71, N80 og N92, som alle ble vist frem på dagens presentasjon i Barcelona. I tillegg vil vi få se nettleseren i de tre modellene fra selskapets E-Serie, E60, E61 og E70. Den oppdaterte nettleseren er imidlertid så ekslusiv at du ikke vil få muligheten til å laste den ned til andre Series 60-telefoner.

Den nye utgaven av nettleseren kan by på flere nye funksjoner som skal gjøre surfeopplevelsen mer dynamisk og effektiv, i følge selskapet selv. Blant annet skal nettleseren være i stand til å bevare nettsidenes oppbygning slik de var ment fra designerens side. Nokia Web Browser skal også ha sperre for pop up-sider, en forbedret startside og enklere menyer.

Navigering skal også bli enklere enn det var før. Nettleseren har derfor fått en egen musepeker, som du styrer ved hjelp av telefonens styrepinne. Liker du gamlemetoden best, kan du selvfølgelig også bla i nettsidene med piltastene som før. En søkefunksjon er også lagt til den nye nettleserutgaven, og lar deg søke etter spesielle ord på en nettside. Dermed slipper du å tråle lange nettsider for å finne det du vil lese.

Den mest spesielle funksjonen er imidlertid MiniMap. Denne funksjonen innebærer at nettleseren har et eget vindu som viser deg et miniatyrbilde av nettsiden du surfer på. Fra miniatyren kan du klikke direkte på områder på nettsiden, og du blir automatisk geleidet dit.

En RSS-funksjon er også på plass, slik at nettleseren hele tiden kan forsyne deg med oppdateringer fra de nettsidene du ønsker å følge med på. I tillegg støtter nettleseren dynamisk HTML og en rekke standarder som W3Cs HTML, XHTML, CSS og Flash Lite for å nevne noen.

Hvis Nokias nye nettleser lever opp til forventningene, kan mange nøye seg med å surfe på nett med mobilens egen nettleser, i stedet for å laste ned en ekstra nettleser, som for eksempel norske Opera Mini.

(Kilde: Nokia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen