Ny nett-PC fra Dell

Ny nett-PC fra Dell

Dell lanserte tidligere i uken Latitude 2100, en nett-PC med 10,1" skjerm. Dette er den første Dell-maskinen som leveres med Ubuntu i Norge, og kan kjøpes i dag. Som i USA blir Ubuntu-varianten noe billigere enn en maskin med Windows; prisforskjellen er på 515 kr fra Windows Vista Home Basic, og 257 kr fra Windows XP Home. Ikke bry deg så mye om at pressemeldingen (og nettbutikken) hevder at den leveres med Ubuntu-versjon 8.17, vi får vel bare anta at de mener 8.10.

Maskinen har en Intel Atom-prosessor, og ifølge pressemeldingen kan du velge mellom SSD og harddisk. SSD-valget var derimot ikke tilgjengelig i nettbutikken da denne saken ble skrevet.

Siden maskinen først og fremst er beregnet på skoleelever, kan Latitude 2100 leveres i fem forskjellige farger. Man kan velge om man vil ha maskinen levert med eller uten integrert webkamera, og skjermen fås også i en berøringssensitiv utgave. Som standard leveres maskinen med et 3-cellers batteri, men det er mulig å oppgradere til 6-cellers. Den letteste konfigurasjonen av Latitude 2100 veier 1,36 kg.

Du finner Dell Latitude 2100 på Dell.com, og selskapet har lagt ut en bildeserie på Flickr.

(Kilde: Dell)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen