Ny MyDoom-variant angriper Microsoft

MyDoom.C er løs på Internett, og denne gangen er det nettsiden til Microsoft som angripes med DoS-angrep fra PC-er verden rundt, mens sco.com får være i fred.

Den nye varianten infiserer PC-er som er allerede infisert av MyDoom.A. Den leter etter TCP port 3127 og kopierer seg til tilgjengelige PC-er, til Windows-mappen med filnavnet intrenat.exe. Den lager også en fil med navnet "sync-src-1.00.tbz" til en rekke stedet på harddisken. Denne varianten sprer seg altså ikke via e-post, og installerer heller ingen bakdør. Den infiserer kun PC-en som er allerede smittet med den første varianten (MyDoom.A).

Hvis du er smittet av MyDoom.A, kan du fjerne ormen med et verktøy som kan lastes ned fra f-secure.com. Det er også en god ide å installere en brannmur i PC-en. Har du ikke brannmur allerede, anbefaler vi gratisprogrammet ZoneAlarm. Du bør selvsagt også sørge for at ditt antivirus program blir oppdatert, hvis ikke dette skjer automatisk. Har du ikke antivirus program allerede, finner du en rekke gratis programmer i vårt gratisvare arkiv. Er du usikker på om din PC er smittet, kan du skanne PC-en via Internett.

(Kilder: eweek.com)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen