Ny mp3-spiller lover kanonlyd

I går lanserte Creative sin nye X-Fi-spiller, en avansert multimediaspiller med opptil 32 GB minne, 2,5 tommer stor fargeskjerm og Wi-fi.

Kommer i tre versjoner

X-Fi bærer visse likhetstrekk med tidligere mp3-spillere fra Creative. Skjermen er mer eller mindre den samme som på selskapets Zen-modeller med en oppløsning på 320 x 240 punkter. Og utrustningen med innebygde høyttalere, støtte for video og bilder, samt FM-radio har vi sett før.

Spilleren kommer også med plass til SD-minnekort, og kommer i størrelser på henholdsvis 8, 16 og 32 GB. Spillerne har et tastesett på 3 x 3 knapper, uten at det helt kommer frem hva disse skal brukes til.

Det som er nytt er Wifi-støtten. Modellene med 16 og 32 GB innebygget minne kan surfe på trådløse nett med 802.11 b/g-standarden, og med dette surfe på nettet, synkronisere innhold trådløst og chatte over IM-klienter som MSN og Yahoo Messenger. Den billigste utgaven med 8 GB støtter ikke Wi-fi, uvisst hvorfor.

Skal ha bedre lyd

Ifølge Gizmodo skal navnet X-Fi ha sammenheng med Creatives lydteknologi med samme navn. Denne teknologien skal blant annet gjøre det mulig å kompensere for kvalitetstap i komprimerte lydformater, som MP3, AAC, WMA og lignende. X-Fi har to løsninger: Crystalizer, som gjør lyden rikere og klarere, og Expand, som gir følelsen av å høre musikken live foran deg.

Samtlige av spillerne skal ha en musikkspilletid på 36 timer, eller videospilletid på 5 timer. Vekten er på småvoksne 68,75 gram og størrelsesmålene 8,3 x 5,5 x 1,3 cm.

X-Fi-spillerne skal være i salg allerede nå i Asia, og kommer trolig til Europa etterhvert. Prisen i Hong Kong er i skrivende stund 860, 1190 og 1700 kroner for henholdsvis 8, 16 og 32 GB-utgaven.

(Kilde: Gizmodo, Anythingbutipod, Creative.hk)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen