Ny Motorola med GPS

Bilde av motorola i830

Motorola lanserte for kort tid siden en ny modell med navnet i830. Fabrikanten skryter av mobilens mange funksjoner samt dens kompakte form. Telefonen kommer i sølv- og bronseutgave.

Mobiltelefonen er laget for forretningsmannen og enkeltpersonen som krever full funksjonalitet i liten størrelse. Telefonen veier 3,6 ounches, noe som tilsvarer rett over 102 gram. Størrelsen på mobilen er rundt 84 x 46 x 20 millimeter. Telefonen er altså mindre enn en vanlig kortstokk.

Mobiltelefonen har støtte for det velkjente GPS-systemet for satelitt-posisjonering. GPS-systemet viser posisjonen din på kartet ned til et par meters nøyaktighet. GPS er en sjelden funksjon på en mobiltelefon, og vi har aldri sett en så liten telefon som dette med GPS.

Utviklerne av i830 har proppet telefonen med programmer for GPS-funksjonen. Et eksempel er et program som veileder deg på bilferien. Kjøreretnings-programmet er basert på visuell visning eller lyd. Med andre ord kan mobiltelefonen fungere som en liten kartleser som forteller om du skal svinge til høyre eller venstre.

At modellen også er utstyrt med flymodus, taler for at mobiltelefonen er tilrettelagt for forretningsmenn. Funksjonen sperrer all nettverkskommunikasjon. Dermed åpner den for å kunne bruke programmer og spill mens du flyr.

Telefonen inneholder også akseptabelt mange småfunksjoner som for eksempel høytalertelefon, walkie talkie-funksjon, stemmeopptaker, stemmeoppringing, telefonbok for 600 kontakter, ekstern skjerm og Java.

Skjermen på mobiltelefonen viser 65000 farger. Den utvendige skjermen viser batteristatus, dekning, hvem som ringer og klokkeslett, i likhet med de fleste andre kamskjellstelefoner.

Lagringskapasiteten på mobiltelefonen er kun 2 MB. Dette er like mye som vi finner i for eksempel Sony Ericson T610 og T630. i830 har på sin side ikke kamera, og minnet blir derfor ikke like fort oppfylt.

Telefonens batterilevetid er oppgitt til stusselige 55 timer i standbymodus. Dette tilsvarer ca. 2,3 døgn. Taletiden på 120 minutter kan heller ikke sies å være det beste vi har vært borti.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen