Ny modell i Olympus Mju-serien

Se større bilder i produktguiden

Utseendemessig er de to kameraene ganske like, og det samme gjelder funksjonaliteten.
Kameraet har 3x optisk zoom, tilsvarende 35-105mm – noe som er et svært vanlig zoomområde. Vi ønsker oss, som alltid, mer vidvinkel, men det er ikke dårligere enn normalt her. Lysstyrken på objektivet er derimot ikke noe å skrive hjem om. Største blender er f/3,1-5,1, som er en del dårligere enn det som er vanlig på denne typen kameraer.

En god del produsenter har begynt med bildestabilisator i kameraene sine. Dette er en ganske avansert og kostbar teknologi. En enklere måte er å øke ISO-verdien, slik at man får kortere lukkertider. Da oppnår man samtidig at rekkevidden på blitsen øker. Dessverre øker også støynivået på bildene. Dette har Olympus forsøkt å løse, ved å redusere oppløsningen når du bruker de høyeste ISO-verdiene. På den måten reduseres støyproblemet. Oppløsningen blir da 2 megapiksler, som er nok til utskrift i 10 x 15, men ikke noe særlig mer enn det.

Selv om dette ikke er en optimal løsning, ser vi positivt på at produsenten faktisk fokuserer på støyproblemet på denne måten. Det kan skape litt oppmerksomhet rundt fenomenet, og kanskje på sikt få nye modeller der lavt støynivå er viktigere enn høy oppløsning.

Se større bilder i produktguiden

 

Sensoren i kameraet er en 1/2.5” CCD-sensor. På et kamera med 6 megapiksler er dette en ganske liten sensor, og vi er redde for at støyproblemene kan bli store.

Olympus leverer vanligvis kameraer med svært gode LCD-skjermer, og dette kameraet er antakelig ikke noe unntak. Skjermen er stor, 6,4cm (2,5 tommer), men dessverre har ikke Olympus gitt skjermen mer enn 115 000 punkter, som er alt for lite for en så stor skjerm. Det gjør det vanskelig å vurdere bildene på skjermen, og det blir mindre detaljert informasjon tilgjengelig. Vi hadde gjerne sett at denne var over 200 000 punkter, slik som på storebroren.

Vi er også skuffet over at olympus fortsatt ikke leverer en ordentlig videofunksjon. I likhet med storebroren, klarer Mju 600 bare 15 bilder pr.sekund i 640 x 480 piksler. Det er for dårlig i dag da nesten alle konkurrentene klarer 30 bilder pr. sekund.

Kameraet vil komme på markedet i løpet av høsten, og veiledende pris er 2990,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen