Ny mobilprinter på vei

MP-70 er en portabel fotoskriver, og kan skrive ut bilder som er på størrelse med et kredittkort på 20 sekunder. Denne skriveren er oppfølgeren til MP100, som vi testet for et par måneder siden.

Har sine begrensninger
Oppløsningen er på 254 dpi (dots per inch), noe som er betydelig lavere en på en fullstor fotoskriver. Dette gjør at MP-70 klarer bilder opp til tre megapiksler. Tilkoblingen skjer akkurat som hos forgjengeren via en infrarøde port.

MP-70 vil kunne brukes på en lang rekke telefoner, blant annet Nokia 3200, 5140, 6600, 7250i, Siemens SX1, Sony Ericsson K500i, P900, S700i og T610.

Ekstrautstyr til kameramobiler er et felt som flere produsenter har begynt å interessere seg for. Flere bedrifter har allerede skrivere og annet utstyr under utvikling. Bedrifter som HP, Epson og Canon samarbeider for å utvikle standarder for utskrift fra mobiltelefoner. Etterhvert kan vi kanskje håpe at enheter som Fujifilms MP-70 vil bli levert med blåtann-støtte, noe som ville ha forenklet prosessen med å skrive ut bildene betydelig. Ikke minst fordi man da kunne ha sittet i sofaen og skrevet ut bilder på en printer i andre enden av rommet

- Salget og utviklingen av kameramobiler har eksplodert i den senere tid. Mens utviklingen av ekstrautstyr til telefonene ikke har klart å følge opp dette, sier Bill Drysdale markedsdirektør i Fujifilm

Intermec Technologies Corp og Symbol Technologies Inc holder på å utvikle mobiltelefonskrivere som skal kunne brukes til å skrive ut parkeringsbilletter, bussbilletter og alt annet man kan betale med mobiltelefonen og trenger en kvittering av det. Det er nemlig ikke alltid det holder å vise frem kvitteringen på en skjerm.

MP-70 kommer ut til sommeren. Hvilken pris den kommer til å ha er per i dag ukjent, men man kan håpe at den blir en smule lavere priset enn forgjengeren, som kostet hele 1300 kroner når den kom.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen