Ny Mobile Sempron prosessor fra AMD

Den nye prosessoren, med navn Mobile Sempron 3000+, kjører på 1,8GHz, har 128kB cache og et effekttap på 25W. I tillegg har den støtte for "Enhanced Virus Protection". Fra før finnes Mobile Sempron 2800+ og 2600+. AMD har valgt å sammenligne Mobile Sempron prosessorene mot Intel Celeron-M.

Det finnes også en annen AMD Mobile Sempron modell som har betydelig høyere effekttap, hele 62W. Denne mobile prosessoren finnes allerede i 3000+ utgave og kan ikke sammenlignes med den nye modellen som er rettet mot tynne bærbare maskiner. Modellen som avgir betydelig mer effekt sammenlignes med Intel Celeron D og koster noen dollar mindre per enhet enn tilsvarende laveffekt modell.

I motsetning til Intel som velger å spare på strømsparingsfunksjoner, benytter AMD sine mobile Sempron prosessorer AMD PowerNow!. Dette gjør at hastigheten varierer etter belastning og vil medvirke til å øke batterikapasiteten.

AMD Mobile Sempron 3000+ for tynne bærbare maskiner koster 134$ per stykk, for de av oss som kjøper 1000 prosessorer av gangen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen