Ny mobil superblits

Det er ikke bare antallet megapiksler som har noe å si hvis du vil ta gode bilder med kameramobilen din. Andre forhold, som lys, spiller også en viktig rolle. Dessverre er ikke de fleste mobilkameraer utrustet til å takle ugunstige lysforhold som mørke rom.

Dette vil australske Cap-XX gjøre noe med. Selskapet har derfor utviklet BriteFlash, en blitsteknologi som skal gi lys til selv de mørkeste hjørner.

Cap-XX har testet superblitsen på Nokias 6680. Til vanlig har denne telefonen en blits med styrke på 1 watt. Med BriteFlash-teknologien under panseret, ble styrken på blitsen hevet til 15 watt.

Selv om BriteFlash-teknologien gir langt sterkere blits til mobilkameraene, skal den sterke blitsen i følge Cap-XX ikke bruke mer energi fra telefonens batteri.

Det skal ikke koste store pengene å implementere BriteFlash-teknologien i kameratelefoner. Med høyde for et opplag på ti tusen eksemplarer eller mer, har Cap-XX regnet ut at BriteFlash vil koste mellom $4 og $5, eller i underkant av 30 kroner per kameratelefon.

Vil du lese mer om BriteFlash og se bilder og illustrasjoner, kan du ta en titt på den nederste halvdelen av denne nettsiden til Cap-XX.

(Kilde: Mobile burn, Cap-XX)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen