Ny mini-kommunikator

Foruten Nokias Communicator-serie er det få enheter på markedet som kombinerer mobiltelefoni med fullstørrelses tastaturer, men nå har det begynt å svirre rykter om en kommende A630-modell fra Motorola som tilbyr akkurat dette.

Den nye enheten ser ved første øyekast ut som en helt A4 mobiltelefon, med innebygget kamera, svart/hvitt-skjerm og ordinære taster, og den er dessuten med sine 99 x 45 x 23 mm og sin 100 grams vekt også på størrelse med vanlige mobiltelefoner som Siemens ST55 og Nokia 3200.

Imidlertid kan A630 brettes opp på midten til et laptop-lignende design, der man får tilgang til et fullt tastatur i qwerty-oppsett. Innsiden rommer også en fullblods TFT-skjerm med en 176x220 pikslers oppløsning, som skal kunne vise opp til 8 linjer med tekst på et skjermbilde, såvel som en høyttaler-funksjon som kan brukes til alt fra å føre telefonsamtaler til å spille av MP3-filer.

Motorola har også utstyrt A630 med det meste av nyere teknologi. Blåtann sikrer at den kan synkroniseres trådløst mot andre enheter og muliggjør bruk av trådløse headsett. GPRS Klasse 10 åpner for høyhastighets surfing på nettet og rask nedlastning av data. Og QuadBand-teknologi åpner for bruk i alle verdens GSM-nett, inklusive sør-amerikanske GSM850-nettverk.

Minnekapasiteten til A630 er oppgitt til å være 5 MB. Dette minnet kan utvides ytterligere ved hjelp av minnekort i SD-card format, som for øyeblikket er tilgjengelige i størrelser helt opp mot 1 GB.

Videre skal enheten ifølge ryktene kjøre Microsofts Smartphone operativsystem, som vi kjenner fra telefoner som Qtek 7070 og Qtek 8080, men hverken dette eller andre spesifikasjoner har enda blitt bekreftet fra offisielt hold. Skulle A630 vise seg å være en faktisk modell vil vi nok høre mer på 3GSM eller CeBIT.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen