Ny mini-kommunikator

Sist vi skrev om Motorola A630 var i februar, da begynte ryktene om den å gå. Siden har det vært stille rundt telefonen, men nå er den omsider kommet på markedet.

Ikke smartphone
Det ble først spekulert i om A630 kom til å kjøre Microsofts Smartphone operativsystem. Disse planene ble ikke bragt til live. Derimot har det blitt plass til det meste av annen teknologi, blant annet trippelbånd, GPRS, bluetooth, VGA-kamera, SD-minnekort og en 176x220 pikslers TFT-fargeskjerm.

Telefonen er ikke større enn 99 x 45 x 23 mm, en størrelse på linje med Siemens ST60. Det spesielle er at A630 kan brettes opp på midten, ikke ulikt en laptop. På innsiden er den store skjermen og et komplett qwerty-tastatur.

Enten du sverger til tekstmeldinger, instant messaging eller e-mail, burde A630 være et godt valg. Den støtter alle alternativene og med det store tastaturet bør telefonen være en drøm å taste på.

Hvis noen skulle finne på å ringe mens du er opptatt med trykkingen og har telefonen åpen, vil den automatisk svitsje til høyttalende modus.

MP3-toner
Den er ikke utstyrt med mer enn 5 mb minne, men med minnekort skulle det ikke by på problemer. Motorola sikter seg tydeligvis inn mot et ungt marked med denne telefonen, og med Java-støtte på plass skulle det ikke være mangel på spill og andre underholdningsapplikasjoner.

En femveis gamepad skulle sikre god spilleopplevelse, selv om plasseringen kan se noe uvant ut.

Som en rosin i pølsa, kan man bruke MP3-filer som ringetoner.

Til Norge?
Det foreligger foreløpig ingen informasjon om hvorvidt Motorola A630 kommer til Norge eller ikke. Siden det er en ordinær trippelbåndstelefon, burde det ikke være noe problem å benytte den her hvis man bestiller fra USA.

En usubsidiert A630 koster for tiden $299 hos T-mobile USA. Du kan lese mer om telefonen og se flere bilder på Motorolas hjemmesider.