Ny mini-japaner

Japanske mobiltelefoner er godt kjent for å være både store og klumpete i forhold til sine europeiske motstykker, men nå går den japanske avdelingen av Sony Ericsson nye veier med designtelefonen Premini.

Dette vil bli den hittil minste telefonen på det japanske markedet, og er kun hakket større enn nåværende rekord-innehaver Panasonic G50 med sin størrelse på 90x39x19 mm. Vekten på 69 gram er også helt i toppklasse, og burde sikre Premini status som den rette telefonen for skjortelommen.

Sony Ericsson har fått på plass en rekke fiffige designløsninger. Blant annet ser vi at knappedelen av telefonen buer innover. Antennen er integrert i toppfestet til telefonen, slik vi kjenner det fra selskapets Z200. Flere av telefon og kontroll-tastene er dessuten lagt på kanten av telefonen, mens joysticken er av den gode, gamle toveis-sorten.


Rent teknisk kan heller ikke Premini sies å være noen typisk japaner. Den er ganske så ribbet for funksjonalitet, og kommer foruten kamera og med en minimal 1,3 tommers skjerm. Oppløsningen på skjermen er på 120x160 piksler, som er det samme vi har sett i Sony Ericssons europeiske modeller.

Det er den japanske operatøren NTT DoCoMo som vil forhandle Premini. Siden telefonen er laget for japanske nett vil den ikke være brukende i europeiske mobilnett, men man kan jo håpe på at Sony Ericsson lager en GSM-versjon av telefonen slik de etterhvert gjorde med SO505i og S700.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen